Nu

Werken met Taring Padi aan de Papier Biennale 24


20 jun t/m 21 jun 2024


Bouw met Taring Padi aan de Papier Biënnale!

Het Indonesische kunstenaarscollectief Taring Padi maakt een nieuwe installatie voor de Papier Biënnale 2024. Animal Farm. Twee kunstenaars van de groep, Hestu Nugroho en Sri Maryanto, komen naar Museum Rijswijk om samen met het publiek nieuw werk te maken.

Taring Padi
Taring Padi is een fameus kunstenaarscollectief met steeds wisselende kunstenaars. Het werd in 1998 in Yogyakarta, Indonesië, opgericht door een groep kunstenaars en activisten die betrokken waren bij de sociaal-politieke opstand tegen de corrupte en gewelddadige militaire dictatuur van Soeharto. Taring Padi strijdt samen met kwetsbare groepen voor sociale rechtvaardigheid en tegen (gevolgen van) klimaatverandering.
Het staat bekend om het produceren van houtsnedeposters en het maken van kartonnen poppen (wayang kardus), muurschilderingen, spandoeken, sculpturen en straattheater. 

Wayang Kardus

Verhalen vertellen door middel van poppenspel is een traditioneel element van de Indonesische cultuur. Taring Padi gebruikt kartonnen poppen, Wayang Kardus, als een simpel en direct medium om activistische groepen te ondersteunen in hun strijd voor sociale rechtvaardigheid in hun gemeenschappen. Ze brengen de elitaire kunstvorm van de Indonesische schaduwpop en de communicatieve kracht ervan naar de straat. 

In workshops op donderdag 20 en vrijdag 21 juni werk je mee aan het gezamenlijk maken van nieuwe kartonnen poppen die in de tentoonstelling zullen komen. Het is mogelijk om beide dagen te komen maar ook een dagdeel. Er zijn geen kosten aan verbonden en materiaal en lunch zijn inbegrepen. 

Voorlopig programma:

Donderdag 20 juni
ochtendworkshop 10 - 12.30u
lunch 12.30
middagworkshop 13.30 - 16u

Vrijdag 21 juni
ochtendworkshop 10 - 12.30u
lunch 12.30
middagworkshop 13.30 - 16u

Selamat datang, welkom!
Aanmelden en meer info: astridhuitker@museumrijswijk.nl