Nu

Schrijftafel


6 aug t/m 3 dec 2022


Schrijftafel

Museum Rijswijk is een schrijvershuis. Hendrik Tollens (1780 – 1856) woonde de laatste 10 jaar van zijn leven in het pand waar nu Museum Rijswijk in gevestigd is.

Vind je het leuk om te spelen met taal en te ontdekken wat voor mooie en creatieve teksten je in je pen hebt zitten? Schuif dan aan bij de maandelijkse Schijftafel. Je krijgt er van docent Creatief Schrijven Sylvia Roes schrijfopdrachten die tot verrassende teksten leiden. De ene keer schrijf je een kort verhaal, de andere keer een column, gedicht of andere tekstvorm. Daarna lees je je tekst voor en laat je je inspireren door de teksten van anderen.

Iedereen kan meedoen, beginners en gevorderden. De enige voorwaarde is dat je plezier in schrijven hebt. Bij de Schrijftafel gaat het niet over grammatica en taalfouten; je kunt het nooit fout doen. Je hebt alleen een pen, papier en verbeeldingskracht nodig.

Je kunt iedere maand komen of per keer bekijken of je zin en tijd hebt. Er is plaats voor minimaal vier en maximaal acht deelnemers.

Data: zaterdagen 7 mei, 4 juni, 6 augustus, 3 september, 1 oktober,  3 december.

Tijd: 14.00 – 16.00 uur

Kosten: €15, inclusief koffie/thee

Aanmelden: stuur een mail naar sylvia@toverpen.nl. Je krijgt een betaalverzoek. Aanmelden kan tot de donderdag voorafgaand aan de Schrijftafel. Wees er op tijd bij, want vol = vol.

Meer informatie: www.toverpen.nl.