Voortbouwen op historie
Piet Design werd in 1990 opgericht door Elizabeth (Piet) Rijkels-Visser (1972). In de jaren tachtig maakte Piet van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om zelf mee te spelen en nog in haar middelbare schooltijd verscheen de eerste commerciële bouwplaat: kasteel Groeneveld in Baarn.
Talloze bouwplaten volgden. En terwijl Piet bouwkunde studeerde in Delft groeide Piet Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Vooral musea werden in karton uitgevoerd maar ook instanties als de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de Eerste Kamer der Staten Generaal wisten Piet te vinden voor grote opdrachten.
Al sinds haar jeugd heeft Elizabeth (Piet) Rijkels-Visser een fascinatie voor bouwen en historie. Op dit moment is zij Nederlands grootste producent van themabouwplaten, die alle vergezeld gaan van een verhaal over onze cultuur en geschiedenis. Twee jaar geleden startte ze haar grootste project tot nu toe: de restauratie van villa Eliza. Een uniek model op ware grootte.
“Historisch besef kan niet worden opgelegd, maar het kan wel langzaam groeien. Als je wordt omringd door voorwerpen met een verhaal, als cultuur en geschiedenis continu vanzelfsprekend aanwezig zijn, worden ze vanzelf toegankelijk, begrijpelijk en een onderdeel van het bestaan. Ik hoop dat iedereen plezier beleeft aan mijn ontwerpen. Misschien dat ze kunnen bijdragen aan de kennis van ons culturele verleden.”
De collectie van Piet Design bestaat uit product die met Nederland te maken hebben, een collectie war kinderen en volwassenen de geschiedenis van Nederland op een leuke en innovatieve manier ontdekken.
Als klein meisje maakte Elisabeth (Piet) Rijkels-Visser van kartonnen dozen al huizen, boerderijen en bruggen om mee te spelen. En terwijl Piet in Delft bouwkunde studeerde, groeide haar bedrijf Piet Design uit tot de grootste bouwplatenproducent van Nederland. Haar historische bouwplaten van Nederlands erfgoed zoals het Rembrandthuis, de Delfts blauwe bloempiramide of Amsterdamse grachten worden in museumshops van The National Gallery in Londen tot Botanisk Have in Kopenhagen verkocht.