Geweest

Ledententoonstelling Amateurspalet


18 mei t/m 27 mei 2018


Jaarlijkse Ledententoonstelling 2018
vrijdag 18 mei - zondag 27 mei

Zoals elk jaar presenteert Amateurspalet zich weer in Museum Rijswijk.
In drie zalen op de eerste etage en twee kamers op de begane grond. Bijna honderd van de tweehonderd leden tonen er hun werk. Naast schilderijen is er veel keramiek te bewonderen in het Rariteitenkabinet en de modeltekenaars en –schilders tonen niet ingelijst werk. Bijzondere aandacht krijgen de groepswerken die gemaakt zijn door cursisten van docente Marja Schutte. Zij overleed kort nadat deze werken klaar waren.

Rondleiding - 21 mei - 14.00 uur
Op Tweede Pinksterdag kunt u kosteloos deelnemen aan een rondleiding door Beatrix van Buuren, een van de leden. Deze kunstenares is al heel lang en een zeer actief lid van de vereniging. Haar aquarellen hebben een zeer herkenbare stijl en zij heeft veel kennis van het werk van de andere deelnemers. Daarnaast heeft zij ruime ervaring als rondleider.
Aanmelden mag (educatie@museumrijswijk.nl) maar hoeft niet. Er zijn, naast de museum entree, geen kosten aan deze rondleiding verbonden.
De rondleiding begint om 14.00 uur en zal ongeveer een uur duren.

Kunstmarkt - 26 mei - 11.00 - 16.00 uur - voorplein 
Op zaterdag 26 mei is het bijzonder gezellig rondom het Museum. Dan organiseert Amateurspalet weer haar jaarlijkse kunstmarkt. Er zijn kramen waar leden zelf hun werk verkopen en waar u vaak voor weinig geld leuke kunstwerkjes kunt kopen voor uzelf of als cadeautje voor vrienden en bekenden.
Voor meer informatie over de cursussen van Amateurspalet: www.amateurspalet.nl.

Bezoekersjurering en prijs
Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers weer stemmen op hun favoriete werk.

Ledententoonstelling Amateurspalet