Geweest

Iconen in Rijswijk - Het stadhuis van Rijswijk


20 okt t/m 13 jan 2019


Iconen in Rijswijk

Het stadhuis van Rijswijk

In het najaar van 1952 trad Archibald Bogaardt aan als burgemeester van Rijswijk. Binnen enkele maanden had hij de raad overtuigd van de noodzaak van een nieuw stadhuis. Het ontwerp van architect J.C. van Buytenen was in korte tijd gereed en de burgemeester hoopte in 1954 met de bouw te kunnen beginnen. Tot zijn grote frustratie bleef echter goedkeuring van het rijk uit. Pas in 1964 kon Bogaardt de eerste paal slaan; uiteindelijk betrokken de ambtenaren in het voorjaar van 1967 hun nieuwe behuizing.

Aan de hand van foto’s, tekeningen en tal van voorwerpen vertelt de tentoonstelling het bewogen leven van het Rijswijkse Stadhuis.

Trouwfoto's gezocht!
Het leegstaande stadhuis aan de Generaal Spoorlaan is weer in het nieuws. De gemeente wil het nieuw leven inblazen als Huis van de Stad. Museum Rijswijk werkt daarom aan een tentoonstelling over de geschiedenis van dit markante gebouw, die vanaf het najaar te zien zal zijn.Talloze Rijswijkers zijn in het stadhuis geweest voor allerlei zaken, zo ook voor de belangrijkste dag in hun leven: de huwelijkssluiting. Voor de tentoonstelling zoekt Museum Rijswijk foto’s van bruidsparen die in het stadhuis zijn getrouwd. Op de foto moet, behalve het bruidspaar, ook iets van het stadhuis te herkennen zijn. Wilt u meewerken aan de tentoonstelling, mail dan uw trouwfoto (met relevante data) naar arjankwakernaak@museumrijswijk.nl.