Geweest

Ian Berry: Splendid Isolation

art in denim


1 dec t/m 15 aug 2021


Ian Berry
Splendid Isolation
Art in denim
1 december 2020 | 15 augustus 2021

 


Hoofdsponsor van Ian Berry. Splendid Isolation.

 
Koop hier je ticket!

De Britse kunstenaar Ian Berry (1984) verovert de kunstwereld met zijn virtuoze collages die hij maakt van denim. Op het eerste gezicht lijken de werken hyperrealistische schilderijen of foto’s in blauwtonen. Van dichtbij is te zien dat de werken heel precies zijn opgebouwd uit meerdere lagen jeansstof in vele kleurschakeringen blauw. Berry heeft op alle continenten al solotentoonstellingen gehad, hij heeft een aantal jaren in Amsterdam gewoond, maar nog niet eerder is zijn werk in een Nederlands museum uitgebreid te zien geweest. Museum Rijswijk toont een royale keuze uit een aantal series die Ian Berry in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Ook komt er nieuw werk dat hij in het komend jaar zal maken.

Net als op jou, het museum en iedereen om ons heen heeft de corona pandemie een enorme invloed op zijn dagelijks leven. Berry deed een wereldwijde oproep om deze bijzondere periode thuis vast te leggen met een foto. Dit project, Stay behind closed doors, zal tijdens de tentoonstelling  te zien zijn in Museum Rijswijk.

My Secret Garden

Secret Garden is de Hangende Tuin van Eden uitgevoerd in denim. We nodigen iedereen uit om er in te poseren en hun foto's te delen!