Verwacht

Tapasconcert: DIS bezoekt Museum Rijswijk


7 apr 2019


Tapasconcert: DIS: Marcel de Graaf en Valérie Scheffer met Zandloper 

Zondag 7 april 2019
14.30 u
Geniet na afloop van het concert van fijnzinnige Spaanse tapas en een drankje.
KAARTEN VIA DE RIJSWIJKSE SCHOUWBURG

Klein, intiem, bijna breekbaar. Gedichten van Jean Pierre Rawie, Willem Wilmink en Inge Tielman op muziek gezet door Valérie Scheffer en Marcel de Graaf. Samen het duo “dis”, naar het gelijknamige gedicht van Rawie, het eerste gedicht dat zij ter gelegenheid van een expositie op 28 september 2017 in Pulchri, Den Haag op muziek hebben gezet.

Valérie (1993) heeft gestudeerd aan de Herman Brood Academie, is bekend als Valérie Branoux en als bandlid van The Magic Mumble Jumble.
Marcel (1952) heeft gestudeerd bij Paco Pena en is bekend van de Haagse Règâhs, Yuca en Capo.

Verschillende leeftijden, verschillende muziekstijlen, gebundeld naar een unieke samensmelting in hun programma ‘Zandloper’, verwijzend naar het onverbiddelijk voorbijgaan van de tijd, waarvan de ogenschijnlijke thema’s liefde, verlies en dood slechts de symptomen zijn (Jean Pierre Rawie in ‘We hebben alles nog tegoed’, 2001.

Een uitzonderlijk programma, zonder meer lovend ontvangen.
Zij begeleiden zichzelf op gitaar, waarbij de verschillende muzikale achtergronden subtiel met elkaar verweven worden. Herkenbaar en ongrijpbaar tegelijkertijd. Gedichten zoals u ze nog nooit hebt gehoord.

Op 2 maart 2019 is hun eerste gezamenlijke CD ‘DIS’ gespresenteerd in de Regentenkamer in Den Haag.

Deze programmering vindt plaats in samenwerking met de Rijswijkse Schouwburg.