Contract interim-directeur verlengd

15 mei 2018

Interim-directeur Arnoud van Aalst van Museum Rijswijk mag minimaal aanblijven tot 1 augustus. Zijn opdracht eindigde op 11 juni, maar het college lijkt het verstandig om gezien de huidige overgang naar een nieuw college het beter is om het contract van de heer Van Aalst te verlengen.

Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat de opdracht aan de interim-directeur heeft geresulteerd in een toekomstvisie voor het museum, inclusief een uitgebreide doorsnede van de (bedrijfsvoering van de) organisatie van het museum. “De bedoeling was om het visiedocument in de raad van 12 juni a.s. te behandelen. Aansluitend hierop zou dan het museumbestuur een beslissing nemen op het al dan niet verlengen van de opdracht aan de interim-directeur. De huidige opdracht eindigt namelijk op 11 juni. In verband met de overgang naar een nieuw college is echter besloten om de toekomstvisie ter besluitvorming aan het nieuwe college voor te leggen.”

Proces
“Om de continuïteit in het proces te behouden heeft het museumbestuur, met instemming van ons college, de opdracht aan de interim-directeur verlengd tot 1 augustus. De kosten voor deze verlenging komen geheel voor rekening van het museum. Ook heeft het museumbestuur inmiddels voorbereidende stappen gezet voor de invoering van een Raad van Toezicht-model. De toekomstvisie geeft aan dat deze wijziging van het bestuursmodel zeer wenselijk is voor de doorontwikkeling van het museum.”