Handwerkers gezocht!


4 jun t/m 15 aug 2021


Handwerkers gezocht!

De Textiel Biënnale 2021 (29/8/21 – 16/1/22) heeft als thema Food for thought.
Welke betekenis heeft voedsel in je leven, sociaal en emotioneel gezien? Wat is de toekomst van voeding? Welke keuzes maken we wat betreft onze voedselproductie en welke consequenties hebben die?

We zijn benieuwd naar de verbeelding van de persoonlijke verhalen die achter recepten zitten. Daarom vragen we aan mensen om een dierbaar recept te borduren op een theedoek. Welk familierecept wil je delen en bewaren voor de toekomst? Welk recept is voor jou het ultieme troosteten? Welk recept kook je graag voor vrienden of familie maar heb je dat afgelopen jaar door Covid niet kunnen doen? Met welk recept geef je uiting aan je liefde voor je partner, etcetera?

Eten verbindt en brengt mensen samen. Er is een aantal momenten waarop er in de tuin samen gewerkt kan worden aan de theedoeken. Je kunt dan elkaars werk zien, de verhalen horen die er achter zitten en tips uitwisselen. Heleen is de gastvrouw en zij ontvangt je graag in onze heerlijke tuin op de volgende momenten:
                  dinsdag 6 juli, 10-12u
                  zaterdag 24 juli, 14-16u
                  donderdag 2 september, 10-12u

Deze theedoeken presenteren we bij elkaar in de Biënnale. Theedoeken die voor 22 augustus worden ingeleverd bij het museum t.a.v. Astrid Huitker zijn bij aanvang van de tentoonstelling te zien. Maar ook later zullen er nog doeken toegevoegd kunnen worden. 

De materialen (theedoek, garen en eventueel een borduurring) kunnen opgehaald worden bij het museum. Voor het aanvragen hiervan of verdere informatie: Astrid Huitker, educatie@museumrijswijk.nl