Nu

Werkplaats Schatgraven in je eigen verleden

Levensverhalen schrijven in Museum Rijswijk


23 jan 2021


Werkplaats Schatgraven in je eigen verleden
Levensverhalen schrijven in Museum Rijswijk

Wie erover denkt om zijn of haar levensverhaal op te schrijven, kan binnenkort terecht in Museum Rijswijk. Schrijfdocente Sylvia Roes geeft daar vanaf 23 januari 2021 een werkplaats Schatgraven in je eigen verleden.

Iedereen draagt haar of zijn eigen schatkist met zich mee. In deze werkplaats ga je via creatieve schrijftechnieken op zoek naar de parels en diamanten van je leven. Zo rijg je je anekdotes en herinneringen aaneen tot je levensverhaal.

Waarom wil iemand haar of zijn levensverhaal schrijven? Sommigen willen er bijvoorbeeld een boek over schrijven en anderen willen hun herinneringen doorgeven aan kinderen en kleinkinderen. Of je vindt het gewoon leuk om op een creatieve manier je herinneringen te onderzoeken en op te schrijven. Mensen van alle leeftijden kunnen hun levensverhaal opschrijven, daarvoor hoef je niet te wachten tot je 60+ bent.

In deze werkplaats krijg je iedere keer een ander onderwerp waar je vervolgens opdrachten over uitwerkt. Het zijn kleine thema’s die aan de orde komen, maar juist in kleine thema’s zitten de grote verhalen. Daarna deel je je verhaal met de groep, want het luisteren naar elkaar geeft herkenning en inspireert. Delen doe je overigens alleen als je dat wilt.

Je gaat schatgraven in Museum Rijswijk, voormalig woonhuis van de dichter Tollens en een inspirerende plek waar heden en verleden samenkomen.

De werkplaats is coronabestendig: de deelnemers kunnen voldoende afstand houden van elkaar en krijgen tijdens de les een gezichtsmasker in bruikleen. Mocht het museum dichtgaan vanwege coronamaatregelen, dan gaat de cursus online verder.

Waar: Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk, www.museumrijswijk.nl
Data: zaterdagen 23 januari, 6 februari, 20 februari, 6 maart, 20 maart, 3 april, 10 april, 1 mei, 15 mei, 5 juni.
Tijd: 14.00 – 16.30 uur.
Prijs: €300. Bij aanmelden voor 1 januari 2021 krijg je €50 vroegboekkorting en betaal je €250.
Aanmelden: sylvia@toverpen.nl. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.
Meer informatie: www.toverpen.nl of sylvia@toverpen.nl