Nu

Kom borduren in de kas!


29 aug t/m 16 jan 2022


Borduren in de kas - Gedachten op een Tafelkleed 

In de kas op het voorplein vindt een community art project plaats van Liesbeth  Leijtens  (Waalwijk, 1953)  & Loes Smolders-Vaessen  (Valkenswaard, 1958), speciaal gemaakt voor de Textiel Biënnale 2021 Food for Thought. 

Er kunnen tegelijkertijd vier deelnemers, geïnspireerd door de Biënnale die zij hebben bezocht, hun gedachten borduren op het tafelkleed dat op de lange tafel ligt. Er is alle ruimte voor eigen gedachten. Mensen kunnen met elkaar in gesprek gaan of in stilte borduren.  

De naald die wordt gebruikt is het leidend voorwerp, de draad de verbinding tussen de verschillende gedachten. De steken vormen een spoor op het tafelkleed, die richting geeft. Zo ontstaat er een patroon van steken waarbij het gevoel van eenwording en verbinding met het kunstwerk en elkaar ontstaat.  

Het in verbinding gaan met anderen is de spil in het werk van beide kunstenaars. Zij proberen via een combinatie van beeld en het vertellen van verhalen een dialoog met de kijker of deelnemer tot stand te brengen. De kunstenaars realiseren dit het liefst met interactief werk en community art projecten.  

Meedoen kan alleen op afspraak. Sessies duren ongeveer 45 minuten en vinden onder begeleiding plaats. Er kunnen vier mensen tegelijkertijd in de kas werken.

Beschikbare dagen: 

Dinsdag 23 november, 12 - 15u
Woensdag 8 december, 12 - 15u
Zondag 12 december, 13 - 16u*
Dinsdag 14 december, 12 - 15u
Dinsdag 21 december, 12 - 15u
Woensdag 29 december, 12 - 15u
Dinsdag 4 januari, 12 - 15u

*onder begeleiding van kunstenaars Loes en Liesbeth

Kijk hier regelmatig voor nieuwe data!
Aanmelden bij Astrid Huitker via educatie@museumrijswijk.nl