Verwacht

Ian Berry


28 nov t/m 4 apr 2021


Ian Berry
28 november 2020 | 4 april 2021

De Britse kunstenaar Ian Berry (1984) verovert de kunstwereld met zijn virtuoze collages die hij maakt van denim. Op het eerste gezicht lijken de werken hyperrealistische schilderijen of foto’s in blauwtonen. Van dichtbij is te zien dat de werken heel precies zijn opgebouwd uit meerdere lagen jeansstof in vele kleurschakeringen blauw. Berry heeft op alle continenten al solotentoonstellingen gehad, hij heeft een aantal jaren in Amsterdam gewoond, maar nog niet eerder is zijn werk in een Nederlands museum uitgebreid te zien geweest. Museum Rijswijk toont een royale keuze uit een aantal series die Ian Berry in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Ook komt er nieuw werk dat hij in het komend jaar zal maken.

Net als op jou, het museum en iedereen om ons heen heeft de corona pandemie een enorme invloed op zijn dagelijks leven. Berry doet een wereldwijde oproep om deze bijzondere periode thuis vast te leggen met een foto.
Tijdens de tentoonstelling zal een selectie van de ingezonden foto's te zien zijn in Museum Rijswijk.

Doe je mee?

Kijk voor de spelregels en zijn werk op: https://www.ianberry.org/staybehindcloseddoors

Voor vragen of reacties: educatie@museumrijswijk.nl.

 

Ian Berry And Still the Voices Are Calling From Far Away 120cm DiameterIan Berry, And Still the Voices Are Calling From Far Away, 120cm Diameter

Dit jaar staat hij op de shortlist van de 50 meest invloedrijke personen in de denim wereld 2019.

Ian Berry Detail