Verwacht

Artist Talk Maria Ikonomopoulou


21 nov 2021


Artist Talk Maria Ikonomopoulou 
Zondag 21 november, 15:00u  

Maria Ikonomopoulou neemt deel aan de Textiel Biënnale 2021. Food for Thought met de installatie Alteration (2021). In deze Artist Talk verhaalt Maria over het dorp en de levensstijl van haar grootmoeder en wat er sindsdien veranderd is. Het wordt een interactief gesprek aan de hand van een aantal voorwerpen tussen de kunstenaar en het publiek.  

Deze middag is tevens de presentatie van haar nieuwe publicatie over het dorp van haar familie. De Artist Talk is onderdeel van de crowdfunding voor dit boek. Deelnemers ontvangen de publicatie na afloop. 

Het werk Alteration (2021) in de tentoonstelling is geïnspireerd op het leven van haar grootmoeder op het Griekse platteland waar Maria als kind in de zomers verbleef. Ze zag daar hoe textiel binnen een huishouden steeds opnieuw gebruikt werd, bijvoorbeeld voor het bewaren van droog voedsel. Dit werd in zakjes aan het plafond gehangen, veilig voor ongedierte en schimmel. Deze traditie verdween snel met de komst van plastic zakjes. Er is binnen een korte tijd veel veranderd, de installatie is zowel nostalgisch als kritisch. 

Datum: Zondag 21 november 
Tijd: 15:00u (inloop 14:30) 
Kosten: €20 + entree museum  
Aanmelden: mail naar educatie@museumrijswijk.nl