Nieuws


Open Monumentendag

1 september 2020


Open Monumentendag

Op zaterdag 12 september 2020 vindt de jaarlijkse "Open Monumentendag" plaats. Door de maatregelen die van kracht zijn om het corona virus in te dammen, ziet deze Monumentendag er noodgedwongen anders uit. Geen opengestelde monumenten omdat lang niet overal de gewenste afstand in acht genomen kan worden of omdat de beheerder of eigenaar van het monument het toezicht houden op deze maatregel liever niet op zich neemt.

Om toch monumenten in Rijswijk te bekijken, is voor een digitale variant gekozen. Op het voorplein van Museum Rijswijk staat een LED-truck met aan weerszijden een groot beeldscherm waarop fragmenten te zien zijn uit een film over Rijswijk uit 1925, aangevuld met soortgelijke beelden uit 1940 en met beelden uit 2020.

Monumentendag 2020 in Rijswijk gaat van start op het voorplein van Museum Rijswijk in aanwezigheid van Johanna Besteman, wethouder cultureel erfgoed, op zaterdag 12 september om 11.00 uur.

Onder voorbehoud maakt de wethouder dan bekend aan wie de Gemeentelijke Monumentenprijs 2020 zal worden uitgereikt. Aansluitend opent zij Monumentendag door het startsein te geven voor de compilatiefilm over Rijswijk. Deze zal tot 16.00 uur te zien zijn.

Andere activiteiten op Monumentendag:

Voor kinderen wordt een inloop-workshop georganiseerd op het voorplein van het museum. Hun herinneringen aan bijzondere plekken en gebouwen in Rijswijk kunnen zij vorm geven met papier uit Rijswijkse plattegronden. Inloop is van 11.00-14.00 uur

Aan de app Rondje Rijswijk is een nieuwe wandeling toegevoegd. Deze wandeling in Rijswijk-Zuid –die is ontwikkeld door HVR-lid Wilbert van Bijlert- voert onder meer langs enkele historische plekken in de buurten Pasgeld en Elsenburg. De presentatie van de route is in Herberg Vlietzigt om 14.00 uur. Vanaf 14.30 is de wandeling gratis te downloaden van de app.Meer nieuws

Lockdown: musea tijdelijk gesloten

15 december 2020

My Secret Garden

9 december 2020

Afsluiting project Thuis

27 november 2020

Marianne Lammersen Winnaar Publieksprijs

15 november 2020

Rijswijk Talent Award Finaleweekend

1 november 2020