Handwerkers gezocht!

26 april 2021

Handwerkers gezocht!

De Textiel Biënnale 2021 (29/8/21 – 16/1/22) heeft als thema Food for thought.
Welke betekenis heeft voedsel in je leven, sociaal en emotioneel gezien? Wat is de toekomst van voeding? Welke keuzes maken we wat betreft onze voedselproductie en welke consequenties hebben die?

We zijn benieuwd naar de verbeelding van de persoonlijke verhalen die achter recepten zitten. Daarom vragen we aan mensen om een dierbaar recept te borduren op een theedoek. Welk familierecept wil je delen en bewaren voor de toekomst? Welk recept is voor jou het ultieme troost eten? Welk recept kook je graag voor vrienden of familie maar heb je dat afgelopen jaar door Covid niet kunnen doen? Met welk recept geef je uiting aan je liefde voor je partner? Etcetera. Hierbij gaat het borduren niet om technische perfectie maar om het persoonlijke.

Deze theedoeken presenteren we bij elkaar in de Biënnale.

Praktisch: materialen (theedoeken, borduurring, borduurgaren en naalden) kunnen opgehaald worden bij het museum. Wanneer het museum weer open mag, wordt de tuin opengesteld voor borduurmomenten. Een doel van het project is ook om samen te komen, verbindingen te maken tussen allerlei verschillende groepen. Mensen buiten Rijswijk mogen uiteraard ook meedoen, thuis of in het museum. Het project gaat  door tijdens de tentoonstelling, er komen dus steeds nieuwe doeken bij.

Het zou geweldig zijn als er veel enthousiaste mensen aan de slag gaan. Nogmaals, het gaat om het proces, niet primair om het resultaat. Voor meer informatie of het aanvragen van materialen; Astrid Huitker, educatie@museumrijswijk.nl.