Nu

Museum Concerten: Julika Marijn


8 dec 2019


MUSEUM CONCERTEN

Opdat cultuur voor iedereen binnen handbereik komt, brengt de Rijswijkse Schouwburg ook podiumkunsten naar Museum Rijswijk.
De ticket voor het museumconcert geeft je ook toegang voor de tentoonstelling.

Uit verdriet geboren
Julika Marijn
Zondag 8 december – 14:30 uur

Kunst is de spiegel van de ziel. Aldus Helene Kröller-Müller, powervrouw avant la lettre. Als een van de eersten kocht ze werk van Van Gogh, Van der Leck en Mondriaan. Voor haar collectie bouwde ze haar eigen ‘kathedraal voor de kunst’ op de Veluwe: het Kröller-Müller Museum.   

Julika Marijn - die eerder grote indruk maakte met haar voorstelling over Etty Hillesum - kreeg toegang tot de kist met 3400 brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer. Ze gaat op zoek naar de bevlogen, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde kunstcollectie. Ze laat Helene zelf aan het woord over de kunst, de ziel en het verdriet waaruit haar museum is geboren.  

Terwijl Julika haar portret op poëtische wijze schildert, wordt ze geconfronteerd met onontkoombare vragen over haar eigen leven en nalatenschap.  

Over Uit Verdriet Geboren schreef:  
ZIN: ‘Ontroerend, krachtig en noodzakelijk theater met een hoopvolle boodschap die van alle tijden is.’  
Noordhollands Dagblad: 'Een schoonheid van een voorstelling. Fascinerend solotoneel…glimlach van zacht geluk.'  
Eva Rovers (biograaf van Helene Kröller-Müller): ‘Julika blaast Helene Kröller-Müller nieuw leven in: van een historische figuur verandert zij haar in een vrouw van vlees en bloed. Haar nieuwsgierigheid prikkelt, haar stijl is ontwapenend en het verhaal dat zij ontrafelt is even fascinerend als ontroerend.’ 
Ella Vermeulen voor Nouveau: Persoonlijke zoektocht naar Helene Kröller-Müller.

Entree regulier 28,00
Vriend | fan Schouwburg 26,50

Tickets zijn verkrijgbaar via de Rijswijkse Schouwburg

museum concerten julika marijn