Nu

Groencafé over Onze stadsnatuur in Museum Rijswijk

22 feb 2020

Groencafé over Onze stadsnatuur in Museum Rijswijk

Zaterdag 22 februari organiseert het Platform Groen in Rijswijk het Groencafé ‘Onze stadsnatuur’ in Museum Rijswijk. Na twee boeiende lezingen en een rondleiding op de tentoonstelling Precious Paradise kijk je met andere ogen naar de waardevolle natuur in Rijswijk.

In de haast van alledag lopen we er ongemerkt voorbij. Een beschermde bloem die tussen de tegels groeit, de schuwe ijsvogel die beschutting zoekt in de oever, een bijzondere paddenstoel die leeft op dood hout. In de stad komt inmiddels een grotere variatie aan planten-en diersoorten voor dan op het platteland. Maar de natuur in de stad is kwetsbaar en het evenwicht is broos door menselijk ingrijpen.

In het eerste groencafé van 2020 gaan stadsecoloog Michel Barendse en plantdeskundige Peter Hegi in op de stadsnatuur in Rijswijk. Welke dieren en planten kom je hier tegen en op welke plekken? Hoe is het gesteld met de natuur in Rijswijk en op welke manier kunnen we die behouden en versterken?

Het thema ‘Onze stadsnatuur’ sluit aan op de tentoonstelling Precious Paradise in het Museum Rijswijk. De kunstwerken in de tentoonstelling laten op verschillende manieren zien hoe ingenieus de natuur in elkaar steekt en hoe waardevol deze is voor de mens. Voor de deelnemers aan het Groencafé zal na de lezingen van beide stadsnatuurkenners een rondleiding langs de werken van de kunstenaars plaats vinden.

Groencafé

Organisatie: Platform Groen in Rijswijk
Datum: zaterdag 22 feb, vanaf 10.00u
Lokatie: Museum Rijswijk, Herenstraat 67
Aanmelden: bij Jannie Marck via jannie.marck@xs4all.nl of kom even langs!

Slijmzwam op rottend hout op landgoed Te Werve, Peter Hegi