Papiermarkt

9 september 2018

Grote Papiermarkt op zondag 9 september bij Museum Rijswijk

Op zondag 9 september wordt een grote papiermarkt georganiseerd bij Museum Rijswijk van 11.00-17.00 uur. In de Oude Kerk tegenover het museum begint de papiermarkt om 13.00 uur.

Op de papiermarkt presenteert een groot aantal papierkunstenaars, papiermakers en papierhandelaren afkomstig uit Nederland en het buitenland zich met hun kunstwerken en papierproducten. Dit kunnen basismaterialen zijn om zelf papier te maken zoals bijvoorbeeld plantaardige vezels en schepramen of voltooide producten als bijvoorbeeld handgemaakt papier, gebruiksvoorwerpen en (kleine) kunstvoorwerpen.

Tevens is er aantal stands met handgemaakt papier uit Aziatische landen als Tibet, Bhutan en Japan. In de Oude Kerk geeft de Japanner Akira Matsumoto demonstraties papier maken.

In Museum Rijswijk is nog de 12de editie van de Papier Biënnale Rijswijk met werken van 18 papierkunstenaars te zien. Het museum is open van 11.00 tot 17.00 uur.

De papiermarkt valt samen met de laatste dag van het Strandwalfestival in Rijswijk met diverse activiteiten in het oude centrum van Rijswijk.